Изненада

ОНЯ ДЕН СЕ ПОРЯЗАХ И КАКВО БЕШЕ ОЧУДВАНЕТО МИ,ЧЕ ОТ РЪКАТА МИ ПОТЕЧЕ ...СИНЯ КРЪВ. НИТО ВРЕМЕТО,НИТО МЕТАМОРФОЗИТЕ МУ УСПЯХА ДА СЛОМЯТ АРИСТОКРАТА В МЕН И ДА ПРОМЕНЯТ СИЛНАТА МИ ЖАЖДА ЗА ЖИВОТ,ЕМОЦИИ И РАЗНООБРАЗИЕ.

Добре дошли в моя личен БЛОГ


Нямам претенции нито да е най-добрия,нито да е най- красивия! Важно е ,че го има! Желая коментарите Ви да са добронамерени,защото иначе ще бъдат изтрити!
Надявам се на Вашата добросъвестност и адмирации на това,което съм направил с едната цел - да Ви допусна по-близо до себе си !
Наскоро ,без да искам изтрих БЛОГА си. Този БЛОГ! Страхотно се ядосах!Зазвънях къде ли не - включително и в централата на GOOGLE (там работи синът на мой добър приятел). Мобилизирах цяла рота ХАКЕРИ, посетих комшията си Гошо Маринов,който е голям спец по компютрите, с когото написахме е-мейл до администраторите на BLOGER иии... О-О-О, НЕБЕСА ! Възстановиха ми БЛОГА! Благодаря им от все сърце!Междувременно си направих нов БЛОГ и сега ще водя и двата.Оттук ще влизам в новия си БЛОГ, а оттам в този.

27 април 2008

УНИФОРМИ

Тук копирам една литография на войводите Хаджи Димитър от Сливен и войводата Стефан Караджа от Тулча направена през 1885 година в Ямобл





А това е аватара на казашкия интернет магазин "Атаман" в Москва ,в който се продават всички атрибути по униформите на казаците

06 април 2008

КОМИТЕТ "КРУМ СТРАШНИЙ"

Печатът на комитет "Крум Страшний"



Скоро станах член на новия комитет с гръмкото име "Крум Страшний". Този комитет няма нищо общо с организацията "Цар Крум" от близкото минало.Той не и в конфронтация с НД "Традиция",от което идват част от членовете на комитета.

Покани ме лично главния войвода Марин Казаков ( втората редица първият отляво надясно) и помощника му Христо Драгозов (на преден план). Вторият казак е Николайчик - много добър оръжеен майстор на регионалния музей в Шумен - с казашко потекло.

На 3 март беше основан Комитета.
На първо време трябва да се дигизирам като хайдутин ,после като четник,после като руски войник,после като казак,после като български войникот 7 преславски полк,после като унгарски войник,после като войник на хан Крум или Никифор и така нататък докато се облека в рицарски доспехи на средновековен войн на Балдуин Фландърски или на Ричард -Лъвското сърце. За това ми трябват униформи и оръжие на стойност над 100 000 евро.



Засега имам само 6 полуръждясали копчета,които намерих на село в една кутия и копчета за ризи, салтамарки и елечета - останали от бакалията на дядо ми. А , а- а да щях да забравя и едни руски парадни ботуши ( чисто нови), които обаче са ми малки.Купих си и един нож от карабина МАУЗЕР ,който освен да си чистя калеврите май за нищо друго не става?
Ко да са прай? То дърти редници надали е имало ....освен гвардейците на Наполеон I, но-о-о нейсе. Майтап да става. И тръгвам вече по сбирки и аукциони. Ако беше едно време охохоооо досега да имам каквото си искам ,защото раклите на бабите по селата бяха пълни. Сега всичко е опоскано.
Та някой ако има от тия железни копчета от Вас драги ми читатели,да ми ги прати. Или нещо свързано с въоръжението или униформите в миналото.



Обещавам му да гръмна в негова чест с Уинчестър-а, който също смятам да си купя.