Изненада

ОНЯ ДЕН СЕ ПОРЯЗАХ И КАКВО БЕШЕ ОЧУДВАНЕТО МИ,ЧЕ ОТ РЪКАТА МИ ПОТЕЧЕ ...СИНЯ КРЪВ. НИТО ВРЕМЕТО,НИТО МЕТАМОРФОЗИТЕ МУ УСПЯХА ДА СЛОМЯТ АРИСТОКРАТА В МЕН И ДА ПРОМЕНЯТ СИЛНАТА МИ ЖАЖДА ЗА ЖИВОТ,ЕМОЦИИ И РАЗНООБРАЗИЕ.

Добре дошли в моя личен БЛОГ


Нямам претенции нито да е най-добрия,нито да е най- красивия! Важно е ,че го има! Желая коментарите Ви да са добронамерени,защото иначе ще бъдат изтрити!
Надявам се на Вашата добросъвестност и адмирации на това,което съм направил с едната цел - да Ви допусна по-близо до себе си !
Наскоро ,без да искам изтрих БЛОГА си. Този БЛОГ! Страхотно се ядосах!Зазвънях къде ли не - включително и в централата на GOOGLE (там работи синът на мой добър приятел). Мобилизирах цяла рота ХАКЕРИ, посетих комшията си Гошо Маринов,който е голям спец по компютрите, с когото написахме е-мейл до администраторите на BLOGER иии... О-О-О, НЕБЕСА ! Възстановиха ми БЛОГА! Благодаря им от все сърце!Междувременно си направих нов БЛОГ и сега ще водя и двата.Оттук ще влизам в новия си БЛОГ, а оттам в този.

26 май 2007

ЗА ЧЕТВЪРТАТА ВЛАСТ КАТО ЗА ...УМРЯЛО


Колкото едни народ е по-проЗд толкова четвъртата власт е по -силна .А колкото четвъртата власт е по -силна ,толкова народа става по - проЗд. На времето имаше няколко добри журналисти и няколко нарочени за добри писатели,които от романа "Под игото" нищо съществено не са написали.Или ще си разказват житието, като скриват как са станали такива известни и четени през социализъма ,имайки предвид псевдо буржоазния си характер.А това ясно - като са заклеймявали капитализЪма и възхвалявали комунизЪма . Защото за да се харесаш на управляващите трябва да си тъп и послушен . И най -малкият сигнал ,за самостоятелност и собственно мнение се наказва със...забвение. Това продължава и досега - въпреки "демократичните промени". Типичен пример е как изчезна от хоризонта добрия ( според мен) журналист Димитри Иванов след оная реплика ,че води на Иван Костов с два вагона книги .Управляващите не обичат да са по -умни от тях.Докато бизнеса търси точно такива,то управляващите търсят хора готови да дадат живота си за господаря .И те го дават ... И затова няма нищо смислено нито по вестниците ,нито по телевизията . Да не говорим пък в прованса - там нещата са напълно провалени . Наскоро ми попадна едно съобщение на една институция ,написано то нейния PR завършил славното ВПИ. Три правописни грешки и то агресивнно досадни при 20 реда съобщение .Писанията на съвременните журналисти са пълни с цинизми,наивитети,жаргони и откровени правописни грешки до такава степен ,че отдавна не се съмнявам че това е грешка на коректора .Поне да имаха отлични коректори,а то и те завръшили ВПИ. На писателското поприще ,както казах , а там споделяне на личната съдба .Как са били тотално оскатени от предишната власт , как тя не им е позволила да станат нобелови лауреати .А не казват нито ред ,че и това малко което са постигнали е благодарение на доносничеството и раболепниченето пред властта, която беше узурпирала всичко . Сега след безкръвната революция ( такъв термин политологията не познава ) на 10.11.1989 год.( тук за да се "докарам "ще кажа ,че на тази дата съм роден), пак същите ,само че по-тъпи ,защото родителигте им бяха скромни,а тия са богати и агресивни , казват кое е правилно и кое не. Корупцията в четвъртата власт е тотална .Клиентелизма и платената журналистика убиват всичко демократично и полезно за излизане от мъртвата хватка на новобогаташите. Това деградира обществото и затова нито Европа ,нито дори Балканите познават един свестен български журналист или писател ,нито едно българско издание или творба,което да носи елментарните качества на едно демократично общество .Аз също не познавам .....

Няма коментари: