Изненада

ОНЯ ДЕН СЕ ПОРЯЗАХ И КАКВО БЕШЕ ОЧУДВАНЕТО МИ,ЧЕ ОТ РЪКАТА МИ ПОТЕЧЕ ...СИНЯ КРЪВ. НИТО ВРЕМЕТО,НИТО МЕТАМОРФОЗИТЕ МУ УСПЯХА ДА СЛОМЯТ АРИСТОКРАТА В МЕН И ДА ПРОМЕНЯТ СИЛНАТА МИ ЖАЖДА ЗА ЖИВОТ,ЕМОЦИИ И РАЗНООБРАЗИЕ.

Добре дошли в моя личен БЛОГ


Нямам претенции нито да е най-добрия,нито да е най- красивия! Важно е ,че го има! Желая коментарите Ви да са добронамерени,защото иначе ще бъдат изтрити!
Надявам се на Вашата добросъвестност и адмирации на това,което съм направил с едната цел - да Ви допусна по-близо до себе си !
Наскоро ,без да искам изтрих БЛОГА си. Този БЛОГ! Страхотно се ядосах!Зазвънях къде ли не - включително и в централата на GOOGLE (там работи синът на мой добър приятел). Мобилизирах цяла рота ХАКЕРИ, посетих комшията си Гошо Маринов,който е голям спец по компютрите, с когото написахме е-мейл до администраторите на BLOGER иии... О-О-О, НЕБЕСА ! Възстановиха ми БЛОГА! Благодаря им от все сърце!Междувременно си направих нов БЛОГ и сега ще водя и двата.Оттук ще влизам в новия си БЛОГ, а оттам в този.

31 май 2007

ОКОЛО КАБИНЕТА НА д-р МАЛЧЕВА


КАРТА НА КАБИНЕТА


УЛИЦА "АРАСТА "
( името и вероятно произлиза от ареста ,който се намирал на нея преди много години и от там ареста,араста,арастата и си останала Араста )


Паметника на Нанчо Попович

СТАРАТА ПОЛИКЛИНИКА


старата поликлиника





читалище "Добри Войников" Паметника пред него обаче е на Нанчо Попович

ЗЪБОЛЕКАРСКИЯТ КАБИНЕТ НА ДЪЩЕРЯ МИ д-р МАЛЧЕВА



ПОД ПРОЗОРЕЦА НА КАБИНЕТА


ОББ се намира срещу старата поликлиника




Старата поликлиника на пл. " ВЪЗРАЖДАНЕ" № 1



Табелата на д-р Малчева - зъболекар



Окръжна поликлиника е старата поликлиника , в която на третия етаж се намира кабинет № 12 този на дъщеря ми д-р Малчева - зъболекар

ТЕАТРАЛНО

Шуменският театър "Васил Друмев"
Този монолог на Мариус Куркински "СЪТРЕСЕНИЕ " създаден по произведения на Николай Хайтов спечели Друмевите театрални празници тази година. ЧЕСТИТО - ЗАСЛУЖАВА СИ !


Тъй нареченият "РАЗПЕРКО" .Пред който си правят среща аабитуриентите,около него наркоманите и скейбрдистите,но никога партизаните или "активните" борци , заради чиято "безмислена саможертва" е построен?!

СВЕТЪТ ПРЕД И ЗАД ПРОЗОРЕЦА


Това е прозореца на задната фасада на занаятчийската камара


Това са прозорците на третия етаж на гарсониерата,в която живях през 1980-1981 година Тук ми се роди дъщеричката,тук почина много обичаният ми дядо,на когото дължа много неща в живота си .Тук бях млад и щастлив.Намира се на ул.Съединение №4,вх А,ет 3 срещу бившата проектантска организация.



Прозореца е винаги едно очакване и една изненада. Колкото е по романтичен прозореца толкова и човека е по специален - този който живее зад него .

ЗА НАСТРОЕНИЕТО НА КМЕТА

Да-а-а-а-а-а ! Никога не се лъжа .Настроението на кмета при откриването на този паметник не беше добро.Той се изнесе назад от официалните гости и стоя малко настрани от цялата работа. Пък и какво да прави с комунисти,руснаци, арменци и некадърници .Кой знае какво ли си мисли ?"Аз като сляза от кметското място и като се наместят пак комунягите, турчолята и циганята ...мамка му жална на този град!!!! "Той не знам дали си мисли така,но аз така си мисля - въпреки че не съм кмет.....

ЗА ПАМЕТНИКА НА КНЯЗ МАДАТОВ


Че кмета не беше в настроение при откриването на този паметник е явно? Но защо не реагира при предлагането от Николай Николов да се построи и то в центъра на града незнам? А може пък и да се лъжа? То не може все да се усмихваш?

ЗА ПАМЕТНИКА ИИИИ...ПАМЕТТА

И все пак откриха паметник на ген. Мадатов в Шумен.Агитката беше пъстра - дядо владика, кмета, поп Димитър , арменския поп , Даниела Русева , някакъв заместник министър на отбраната, консула на Русия във Варна, арменци от Русе, Варна , Шумен. А аа щях да забравя - другаря Дъбоав беше там също , зам областния управител Никола Николов и група граждани .
Словото на зам министъра беше скромно и на консула на Русия във Варна също,защото приноса за освобождението на България от турско робство на този генерал е никакво.
Построяването на този паметник показва пълния национален нихилизъм на старейшините на Шумен ,които както ги избраха така е ще си отидат никому неизвестни и нищо не направили за своя роден град.Причината е не в нежеланието,а в пълната неграмотност и некомпетентност , пълното безхаберие и липса на елемнтарно чувство дори за местен патриотизъм - да не говорим за национално достойнство. Имам чувството че в този общински съвет ги избират по тъпота ,лицемерие и некомпетентност .Като знам и аз за кого се борих чак ме е срам да пиша тия редове .Ноо всеки град си заслужава ,управниците !! Кмета не беше доволен явно от този маскарад....Арменците не им беше ясно че този арменец е руски,а не арменски генерал ,но това е друга тема .....
Все пак аз мисля,че не му е мястото на този паметник в България,но кой ли ме пита? А ако стане така че да ме питат няма да има кой да ме пита,защото с тия хора нито искам да говоря ,нито да ....пия чаша вино даже .

30 май 2007

ПИЯНСТВОТО НА ЕДИН НАРОД

РАЗБРАХТЕ СЕГА ЗАЩО СЪМ "ЕДИН ГЛУПАК НА СРЕДНА ВЪЗРАСТ" ? НО МЕ УСПОКОЯВА САМО ТОВА,ЧЕ 85% ОТ БЪЛГАРИТЕ СА СЪЩО ТАКИВА ГЛУПАЦИ КАТО МЕН. НО ТОВА СЕ СЛУЧВА САМО ВЕДНЪЖ НА 1000 ГОДИНИ . ВЕРВАЙТЕ МИ ?

СПАСИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

ЕЙ ТИЯ ДВЕ МОМЧЕТА ЩЕ "СПАСЯТ " БЪЛГАРИЯ ?
А АЗ СЪМ ЕДИН ПЪЛЕН "ГЛУПАК НА СРЕДНА ВЪЗРАСТ" !

ЗА КНЯЗ МАДАТОВ И ГЕНЕРАЛ РАЧО ПЕТРОВ



Така или иначе все пак откриха паметник на ген-лейт Мадатов в Шумен . Че е герой,герой е ...че заслужава паметник - заслужава. Но нито е герой на България,нито заслужава паметник точно в Шумен. Той просто по една нелепа случайност умира от гърлена туберкулоза край стените на Шуменската крепост през 1828 година при една от поредните руско-турски бойни нямаща нищо общо с нашето Освобождение. От уважение към освободителите ще понеса този паметник, но в очиче ми сес рива общественото мнение и гражданската доблест на шуменските управници. Единствено кмета Веселин Златев "тииихичко" предложи отначалото паметник да се направи в двора на църквата там където е погребан. Но дори и там тленнте му останки ги няма (съпругата му след няколко години от неговата смърт ги взема и с почести заравя в Ново девичата лавра край Петрбург).
Този генерал няма паметник дори в Армения, защото е генерал от руската имперска армия . Ако трябва да има паметник то той трябва да е в Шуши , Нгорни Карабах където обаче в момента живеят мюсюлмани и надали ще позволят да се построи паметник на православен герой.А още повече че ги е трепал като въшки при експанзията ва руската армия в този регион през 1814 - 1827 год. За да се информирам прочетох всичко за ген Мадатов, на името на който има учереден и орден ,който раздава наляво надясно МАКО ( МЕЖДУНАРОДНОЕ АРМЯНО КАЗАЧЕЕ ОБЕДИНЕНИЕ ). Лично ги връчва наследника на генерала - ген. полк Мадатян. ( ген. Мадатов не е имал деца,а този Мадатян е праправнук на сетрата на генерала и е бивш капитан от московската криминална милиция )
Все пак генерал Мадатов е герой и виден полководец и аз ще понеса неговото присътвие в нашия град ,но останалото не го понасям.Но кой ли ме пита пък мен !!!!!????? Но ако ме бяха попитали щях да им кажа,че в Ш,мен няма паметник на видни шуменци като например ген.Рачо Петров и други,а има на Лайош Кошут, ген Мадатов и др... Защото българите сме дупедавци и с много къса памет .Жалко че данъка за тази къса памет е най - скъпото -кръвта на народа .

29 май 2007

СЕМИНАР ЗА СТРУКТУРНИТЕ ФОНДОВЕ


Тия хора съвсем за абдали ни смятат. М.Ф. е дало парите този път (?) на БСК за да проведат тази акция под наслов "Бъдете активни". То бива бива некадърност ,но чак пък толкова .Особено тая дето са я пратили на мястото на зам .министъра на финансиите,който уж трябвало да присъства,ноо бил възпрепятстван. Този път ще дадат малко гювеч от парите от структурните фондове и на регионите. 20% първоначлно авансово финасиране, до 50% съфинасиране - това са само малко от новите "изненади".И ще има страхотен,ама страхотен мониторинг от 5 места.Ако ще и от 100 места да има мониторинг ,няма ли гласност и демокрация всичко ще бъде просто ...ОТКАРДНАТО. Положението е отчайващо от това,което се видя днес. В нашия сектор няма да влезе нито лев. Между другото не съм изненадан..Очаквах такъв развой на събитията. Пак няма да се обявяват спечелите и с какви проекти са спечелили пари от фондовете ,което значи кражба на интлектуална собственост - готови поекти,които тайно се пробутват от имено на "наша" консултантска фирма .
С две думи - аз знам повече то тия, които трябаше да ме учат.....Пак харчене на народни пари ....
Ей туй усмихнатото момсъфинансиранече няма да разрешава да се краде ......щото такъв контрол ще бъде оказан - ТОТАЛЕН,чееее ..абсурд е стотинка да се открадне ....????
Боже -е-е-е-ееееее....,пази България !!!!

26 май 2007

ЗА ЧЕТВЪРТАТА ВЛАСТ КАТО ЗА ...УМРЯЛО


Колкото едни народ е по-проЗд толкова четвъртата власт е по -силна .А колкото четвъртата власт е по -силна ,толкова народа става по - проЗд. На времето имаше няколко добри журналисти и няколко нарочени за добри писатели,които от романа "Под игото" нищо съществено не са написали.Или ще си разказват житието, като скриват как са станали такива известни и четени през социализъма ,имайки предвид псевдо буржоазния си характер.А това ясно - като са заклеймявали капитализЪма и възхвалявали комунизЪма . Защото за да се харесаш на управляващите трябва да си тъп и послушен . И най -малкият сигнал ,за самостоятелност и собственно мнение се наказва със...забвение. Това продължава и досега - въпреки "демократичните промени". Типичен пример е как изчезна от хоризонта добрия ( според мен) журналист Димитри Иванов след оная реплика ,че води на Иван Костов с два вагона книги .Управляващите не обичат да са по -умни от тях.Докато бизнеса търси точно такива,то управляващите търсят хора готови да дадат живота си за господаря .И те го дават ... И затова няма нищо смислено нито по вестниците ,нито по телевизията . Да не говорим пък в прованса - там нещата са напълно провалени . Наскоро ми попадна едно съобщение на една институция ,написано то нейния PR завършил славното ВПИ. Три правописни грешки и то агресивнно досадни при 20 реда съобщение .Писанията на съвременните журналисти са пълни с цинизми,наивитети,жаргони и откровени правописни грешки до такава степен ,че отдавна не се съмнявам че това е грешка на коректора .Поне да имаха отлични коректори,а то и те завръшили ВПИ. На писателското поприще ,както казах , а там споделяне на личната съдба .Как са били тотално оскатени от предишната власт , как тя не им е позволила да станат нобелови лауреати .А не казват нито ред ,че и това малко което са постигнали е благодарение на доносничеството и раболепниченето пред властта, която беше узурпирала всичко . Сега след безкръвната революция ( такъв термин политологията не познава ) на 10.11.1989 год.( тук за да се "докарам "ще кажа ,че на тази дата съм роден), пак същите ,само че по-тъпи ,защото родителигте им бяха скромни,а тия са богати и агресивни , казват кое е правилно и кое не. Корупцията в четвъртата власт е тотална .Клиентелизма и платената журналистика убиват всичко демократично и полезно за излизане от мъртвата хватка на новобогаташите. Това деградира обществото и затова нито Европа ,нито дори Балканите познават един свестен български журналист или писател ,нито едно българско издание или творба,което да носи елментарните качества на едно демократично общество .Аз също не познавам .....

25 май 2007

ИЗБОРИ ЗА ЕВРОДЕПУТАТИ



Голямото боричкане свърши. Както се очакваше така и стана
5 комунисти,5 от ГЕРБ,4 турци ,3 от АТАКА и 1 НДСВ. Изключително слаба активност на изборите. Пълно безхаберие и незаинтерисованост.Съзнателно може би са пуснали гласовете си за ГЕРБ,НДСВ и АТАКА . Турците гласуват ен-блок .Както кажат от Високата порта.Не съм изненадан нито от слабата активност ,нито от разпределението на мандатите. Изненадан съм за пореден път от безхаберието на управляващите и липсата на капчица патриотизъм. За държава като нашата трябва гласуването да бъде задължително и управлението да бъде - президентска република от руски тип -иначе оправяне просто ....нЕма. Но това няма да стане скоро,защото просто има какво още да се доокраде . А до съзнанието на народа или до търпението му има мнооого мегдан още и това нашите Иванчохаджипенчовци отлично го знаят.
Дано Бойко Борисов ме изненада ? Нооо... надали?

21 май 2007

ЗА ХРАНИТЕ ИИИ....РЕВОЛЮЦИИТЕ


Като бях дете всичко имаше друг вкус Месото,плодовете,зеленчуците!Никога не съм си и помислял ,че ще ми се наложи да си купувам една ябълка,или един банан,особено пък едни резен диня или едни домат ?Храната беше питателна,качествена ,вкусна и прясна. С течение на времето и няколкото преживяни в движение революции - техническа,културна,сексуална и няколкото прехода от социализъм към развит социализъм , даже комунизъм ( трябваше да победи към 1980 год) , прехода от толитаризъм към демокрация та до наши дни нещата се измениха тотално и вече нищо не е както беше преди? Няма го оня вкус ? "Сабачая"-та радост т.е. обикновената варена наденица и тя премина през няколко революции ,за да достигне нивото че и собаките да не я ядат вече! Няма да забравя като си купувах по една едра шайба от осолена лакерда или паламуд,а дори съм ял и сушено филе от делфин ( купувах си го като ученик във френската гимназия от рибните хали в центъра на Варна ) Това бяха такива вкусотии и обикновенния човек можеше да си ги позволи! Нито България е станала кой знае колко по голяма,нито пък е обедняла природата,но наложените нови норми от "революциите" попиляха нашите добри традиции в храненето . Дори обикновенния боб и леща вече не са същите- няма го оня аромат и специфичен вкус.
Сега си купувам по една ябълка, по един банан , по една круша ,по една краставица и тъгувам по отминалите вкусни времена проклинайки всички "революции"

07 май 2007

НЯКЪДЕ ОКОЛО НОВАТА 2007 ГОДИНА !


Важното е да се гледа философски на живота !!!!

01 май 2007

ЛИЧЕН БЛОГ


МНЕНИЯТА МИ ПО РАЗЛИЧНИТЕ ВЪПРОСИ КОИТО ИЗКАЗВАМ В БЛОГА СИ МОЖЕ И ДА НЕ СЪВПАДНАТ С ВАШИТЕ,НО ТОВА Е ЛИЧЕН БЛОГ И , ВЪПРЕКИ ЧЕ ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВОТО Е ОГРОМНО,ВСЕ ПАК ТАМ ИМА И ЛИЧНИ МЕСТА,КЪДЕТО НЕЩАТА СА ПЕРСОНАЛНИ ЗАТОВА И ДАННИТЕ ОТ ИНТЕРНЕТ НЕ СЕ ВЗЕМАТ ЗА ДОКАЗАТЕЛСТВА В СЪДА