Изненада

ОНЯ ДЕН СЕ ПОРЯЗАХ И КАКВО БЕШЕ ОЧУДВАНЕТО МИ,ЧЕ ОТ РЪКАТА МИ ПОТЕЧЕ ...СИНЯ КРЪВ. НИТО ВРЕМЕТО,НИТО МЕТАМОРФОЗИТЕ МУ УСПЯХА ДА СЛОМЯТ АРИСТОКРАТА В МЕН И ДА ПРОМЕНЯТ СИЛНАТА МИ ЖАЖДА ЗА ЖИВОТ,ЕМОЦИИ И РАЗНООБРАЗИЕ.

Добре дошли в моя личен БЛОГ


Нямам претенции нито да е най-добрия,нито да е най- красивия! Важно е ,че го има! Желая коментарите Ви да са добронамерени,защото иначе ще бъдат изтрити!
Надявам се на Вашата добросъвестност и адмирации на това,което съм направил с едната цел - да Ви допусна по-близо до себе си !
Наскоро ,без да искам изтрих БЛОГА си. Този БЛОГ! Страхотно се ядосах!Зазвънях къде ли не - включително и в централата на GOOGLE (там работи синът на мой добър приятел). Мобилизирах цяла рота ХАКЕРИ, посетих комшията си Гошо Маринов,който е голям спец по компютрите, с когото написахме е-мейл до администраторите на BLOGER иии... О-О-О, НЕБЕСА ! Възстановиха ми БЛОГА! Благодаря им от все сърце!Междувременно си направих нов БЛОГ и сега ще водя и двата.Оттук ще влизам в новия си БЛОГ, а оттам в този.

25 септември 2007

OKTOBERFEST



Празникът, който се провежда всяка есен - от средата на септември до началото на октомври, тази година ще продължи до 3 октомври.

Началото на традицията се поставя през октомври 1810 г. по време на венчавката на баварския престолонаследник Лудвиг.

Тържествената церемония за началото на празника както всяка година премина под звуците на химна "Да пием, за да е всичко благополучно".

Кметът на баварската столица Кристиан Уде изби чепа на първото буре в присъствието на почетните гости и нетърпеливите посетители. Първата халба от любимата на баварците напитка от хмел бе поднесена на баварския премиер Едмунд Щойбер.

Въпреки поскъпването на бирата, се очаква празникът да бъде посетен от повече от шест млн. любители на напитката, които ще дегустират марките на няколкостотин производителя, подкрепяйки се с разнообразни вкусотии на дългите дървени маси в разположените на площ от 31 хектара огромни павилиони, палатки и щандове.

Цената на литър бира се е увеличила от 7,30 на 7,90 евро за една година. Мюнхенските хотели са запълнени до последното място, а резервациите са направени прди половин година.

Месец преди събитието бе възможно да се намери някакво легло само в частна квартира и то ако на човек му провърви, разказват организаторите.

Миналата година гостите на Октоберфест донесоха на баварската столица близо един млрд. евро, от които 450 млн. директно на местата за увеселение и 300 млн. на претъпканите за случая хотели.

ТОВА МОЖЕ БИ Е НАЙ-ЗНАЧИМОТО И ЧАКАНО СЪБИТИЕ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА В БАВАРИЯ. ПОДГОТОВКАТА МУ ЗАПОЧВА ВЕДНАГА СЛЕД КАТО СЕ ПОЧИСТИ ПЛОЩАДА ОТ НАСТОЯЩИЯ ПРАЗНИК. В НЕГО УЧАСТВАТ ЖИТЕЛИТЕ НА МЮНХЕН И ОКОЛНОСТИТЕ,ЦЯЛА БАВАРИЯ И ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ГЕРМАНИЯ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЦЕНИТЕЛИТЕ НА ДОБРАТА БИРА. КОГАТО ТРЪГНЕШ ПО АУТОБАНА ОТ МЮНХЕН ЗА НЮРНБЕРГ И ОТЛЯВО И ОТДЯСНО ВИЖДАШ САМО ЕДНО, МАСИВИ С ХМЕЛ ( ОТ КОЙТО СЕ ПРИГОТВЯ МАЯТА ЗА БИРА) МАЛКИТЕ ПИВОВАРНИ СА СТОТИЦИ,А ТРАДИЦИИТЕ ИМ ЗАПОЧВАТ ПОНЕ ОТ 200 ГОДИНИ. ПО ВРЕМЕ НА ОКТОБЕРФЕСТ-А СЕ СРЕЩАТ ПОЛИТИЦИТЕ С НАРОДА, ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ С ТЪРГОВЦИТЕ, РОДНИНИТЕ И ПРИЯТЕЛИТЕ И ТОВА ЗА ВСИЧКИ Е ЕДИН БЕЗКРАЕН ПРАЗНИК.

Няма коментари: