Изненада

ОНЯ ДЕН СЕ ПОРЯЗАХ И КАКВО БЕШЕ ОЧУДВАНЕТО МИ,ЧЕ ОТ РЪКАТА МИ ПОТЕЧЕ ...СИНЯ КРЪВ. НИТО ВРЕМЕТО,НИТО МЕТАМОРФОЗИТЕ МУ УСПЯХА ДА СЛОМЯТ АРИСТОКРАТА В МЕН И ДА ПРОМЕНЯТ СИЛНАТА МИ ЖАЖДА ЗА ЖИВОТ,ЕМОЦИИ И РАЗНООБРАЗИЕ.

Добре дошли в моя личен БЛОГ


Нямам претенции нито да е най-добрия,нито да е най- красивия! Важно е ,че го има! Желая коментарите Ви да са добронамерени,защото иначе ще бъдат изтрити!
Надявам се на Вашата добросъвестност и адмирации на това,което съм направил с едната цел - да Ви допусна по-близо до себе си !
Наскоро ,без да искам изтрих БЛОГА си. Този БЛОГ! Страхотно се ядосах!Зазвънях къде ли не - включително и в централата на GOOGLE (там работи синът на мой добър приятел). Мобилизирах цяла рота ХАКЕРИ, посетих комшията си Гошо Маринов,който е голям спец по компютрите, с когото написахме е-мейл до администраторите на BLOGER иии... О-О-О, НЕБЕСА ! Възстановиха ми БЛОГА! Благодаря им от все сърце!Междувременно си направих нов БЛОГ и сега ще водя и двата.Оттук ще влизам в новия си БЛОГ, а оттам в този.

10 юни 2007

ГНУСОТИЯТА НА ПАРВЕНЮТАТА


Едно от нещата,които ме възмущава и обижда най- много е отношенията на "високите" гости от София изпратени по едни или друг повод да "събудят" раята за новите фондове, проекти и да разяснят страхотно обръканите указания за тяхното спечелване.Казвам високи и не го слагам тук в кавички,защото наистина са и високи и снажни .Защото са още гладни и са слаби,а слабия човек винаги изглежда по -висок. Като се напапат и лоясат стават нормално високи,щото и килограмите малко ги понатискат надолу и им намаляват ръста.Шкембетата ги сгъват напред,а дамите нарочно се навеждат да не се виждат доста добре оформящите се коремчета.
По принцип ,за да хванат погледите ни нашите парвенюта включват задлъжително в програмите си участието на няколко зам .министри,които ( сигурен съм) въобще не знаят че са включени в програмите за разясняване дори ....на структурните фондове. Целта на това занятие е може би да се разяснят така участието и спечелването на проекти, че те никога да не се спечелят. Останалите 4 -разрядни чиновници,които правят презентациите направени на Power Point се пулят така тъпо,че веднага проличава голата истина - те просто за пръв път виждат тези неща. Обикновено обвързват презентациите си с лафове от рода "Колегите ще ви запознаят с това..." "Както каза колегата "и други изтъркани фрази подходящи за....олигофрени.
След това претупват представянето на жизнено важни за регионите данни,цифри, срокове и накрая задължително завършват с решителното желание ,когато се проверяват проектите да няма възможност да се краде.
Извиняват се че трябва да пътуват за Варна, хапват обаче доста апетитно и заминават за.....незнам къде, отпратени мислено за там от тези ,които ги слушат.
Брошурите,които представят са направени толкова обръкващо, че като ги четеш напред и назад повече разбираш ,когато ги четеш отзад напред.
Тоалетите им са съобразени с беднотията,която цари в страната. Обличат си старите джинси и пуловери .и ризи пред последно пране. Единствено, когато все пак се появи някой заместник -директор на някоя агенция то си слага костюмчето,с което е дошъл в София преди 15-ина години от село.
А средствата,които се отпускат за разясняване на програмите и фондовете са много солидни и всички тия,които са в програмите на семинарите си ги получават. Слагат разбира се и по едни обяд на регистраните участници,който минава под формата на едно кафе "Умий ходжа глава " с някоя и друга курабия от типа -На баба момчето се връща в домашен отпуск от казармата .
Това демотивира умните и интелигентни хора и отчайва младите ,които започват да разбират истинското сътояние на нещата ,които се случват в държавата .Сигурен съм ,че много млади и умни хора са взели решение да емигрират по времето именно на такива "семинари " и презентации, а ако са ги посещавали редовно през последните години и твърдото решение да не се върнат никога.
И затова е виновен директно
министър председателя,
президента и
председателя на народното събрание

т.к те са най - важните мъже в държавата ,която се управлява уж с разделение на властите. А когато има разделение няма информация и всеки си прави каквото си иска както досега .Село без кучета е България.
Боже пази България !!! (Щото царя за нищо не става )

Няма коментари: